latinica  ћирилица
08/02/2017 |  15:47 | Autor: RTRS

Češka u parodiji traži da postane 51. država SAD (VIDEO)

Česi su se video-parodijom „Amerika prva, Češka 51“ uključili u nadmetanje na internetu koja zemlja bi mogla da se najviše svidi američkom predsjedniku Donaldu Trampu.
Češka parodija - Foto: Screenshot/YouTube
Češka parodijaFoto: Screenshot/YouTube

Kao svoje adute naveli su prvu Trampovu suprugu, Čehinju Ivanu Tramp, predsjednika Miloša Zemana, koji voli Vladimira Putina, čisto bijelo društvo i majstorske vještine u izgradnji ograda na primjeru gvozdene zavjese.

„Neke zemlje su vam se već predstavile. Ali znate šta? Lagale su vas. Mi? Mi smo zemlja koju morate da volite. Mi, Čekija, Čekoslovakija, zapadna Rusija, kako god“, navodi na početku molbe da SAD usvoje Češku kao svoju 51. državu video-snimkom internet televizije Strim.

Rugajući se više češkim predrasudama i klišeima nego novom američkom predsjedniku, u video-snimku se nudi Češka kao potpuno bijela zemlja koja ne bi umjela da napravi razliku između crnca i Meksikanca, umije da gradi ograde od bodljikave žice, tako efikasne da ne samo da niko u zemlju ne može da uđe već nijedan Čeh iz nje nije mogao da izađe.

Među ličnostima zbog kojih bi Češka bila neodoljiva za Trampa navode njegovu prvu suprugu Ivanu i predsjednika Miloša Zemana, koji voli predsjednika Rusije Vladimira Putina isto kao što voli i Trampa.

Prednost bi bilo i to što Tramp ne mora da brine za konkurenciju u vidu popularnosti Baraka Obame, jer je legendarni vođa „plišane revolucije“, kasniji dugogodišnji predsjednik Vaclav Havel, koji je Obamu cijenio, pokojni.

Trampu bi moglo da imponuje i to što su Česi uspjeli potpuno džabe da dignu i angažuju veliku sovjetsku armiju da ućutka „lažljive“ medije, kad je SSSR 1968. godine na čelu snaga Varšavskog pakta okupirao Čehoslovačku, a posljednji sovjetski vojnik ju je napustio tek 1991. godine.

„Zato, predsjedniče, pružite nam ruku da postanemo veliki. Prvi put. Јer, biti mali nije lako“, završava se češka parodija ulagivanja Trampu.

Izvor: Beta