latinica  ћирилица
15/02/2017 |  12:13 ⇒ 15:54 | Autor: RTRS

Železnjak: Sankcije Dodiku uvela Obamina administracija, a ne Amerika

Član Komiteta ruske Državne dume za međunarodna pitanja Sergej Železnjak rekao je da je sankcije predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku uvela administracija bivšeg predsjednika SAD Baraka Obame, a ne Amerika.
Sergej Železnjak          (Foto:Dmitry Rozhkov / Wikipedia) -
Sergej Železnjak (Foto:Dmitry Rozhkov / Wikipedia)

"Što se tiče sankcija prema našem iskrenom prijatelju, predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, koje je sprovela administracija bivšeg predsjednika Baraka Obame, riječ je o očiglednom nezakonitom činu", istakao je Železnjak, koji je zamjenik sekretara Generalnog savjeta partije "Јedinstvena Rusija".

On je za beogradski "Informer" rekao da se na primjeru pobjede Donalda Trampa na predsjedničkim izborima u Americi, kao i izbora u zemljama Evrope vidi da nacionalni lideri brane, prije svega, interese svojih zemalja i naroda, ne reaguju na sve provokacije i pokušaje diskreditacije i dobijaju sve veću podršku.

"Situacija u BiH zahtijeva veliku pažnju i podršku konstruktivnog dijaloga zasnovanog na uzajmnom uvažavanju entiteta i državotvornih nacija Srba, Bošnjaka i Hrvata. Zatvaranje OHR-a u BiH je sada aktuelno pitanje koje odgovara političkoj tendenciji smanjenja spoljnog uticaja u BiH, ali i cijelom regionu", istakao je Železnjak.

Izvor: SRNA