latinica  ћирилица
17/02/2017 |  13:07 | Autor: RTRS

Vulverin u posljednjem nastavku dobija nasljednicu (VIDEO)

Kako će se završiti saga sa X-man junakom Vulverinom uskoro ćemo saznati jer u domaće bioskope stiže film u kojem ćemo posljednji put gledati Hjua DŽekmena u ulozi Vulverina. Međutim, izgleda da dobija nasljednicu.
Logan Vulverin (Foto: darkhorizons.com) -
Logan Vulverin (Foto: darkhorizons.com)

U bliskoj budućnosti, Logan već umoran i iscrljen, skrivajući se od svijeta na meksičkoj granici, štiti i brine se o bolesnom Profesoru X. Ali, Loganovi pokušaji da se sakrije od svoje prošlosti padaju u vodu kad se pojavi mladi mutant Lora (X-23), progonjen od strane mračnih sila. Ko je ona?

Lora, kreirana od strane Krejga Kajla prije nego što se pojavila u strip serijalu, debitovala je u televizijskoj seriji X-men: Evolucija. Ona je mutant koji je nastao od Vulverinovog genetskog materijala. Ukupno je bilo 22 neuspješna pokušaja da se od Vulverinovog DNK napravi ultimativni mutant kao savršeno oružje. Dvadeset i treći eksperiment (X-23) je djevojčica, rođena od surogat majke naučnice, odmalena učena da bude vojnik.

Njeni tvorci, nestrpljivi u čekanju da njeni mutantski geni prorade sami od sebe, počinju da je izlažu radioaktivnim zracima kako bi ubrzali njenu mutaciju. Stvaraju joj se kandže na rukama i nogama koje bivaju prelivene adamantijumom. Lora, nedugo zatim bježi iz laboratirije ubijajući sve što joj se nalazi na putu, čak i svoju majku...

U filmu je glumi mlada glumica Dafni Kini poznata po tv seriji Izbjeglice.

Premijera je 2. marta.