latinica  ћирилица
17/02/2017 |  13:10 ⇒ 14:27 | Autor: RTRS

Obradović: Usmjeriti sve snage na očuvanje Republike Srpske

Predsjednik pokreta "Dveri" Boško Obradović izjavio je danas da se sve snage srpskog naroda moraju usmjeriti u odbranu i očuvanje Republike Srpske kako bi se zaustavilo njeno dalje uništavanje prenosom nadležnosti i utapanjem u nametnutu i vještačku BiH.
Boško Obradović - Foto: RTRS
Boško ObradovićFoto: RTRS

Obradović, koji je kandidat za predsjednika Srbije, rekao je novinarima u Banjaluci da je Republika Srpska najveća srpska pobjeda u posljednjih stotinu godina i izuzetno velika i značajna snaga srpskog naroda.

On kaže da će, ukoliko pobijedi na predsjedničkim izborima u Srbiji, očuvanje Republike Srpske biti njegov prioritet.

Obradović ističe da specijalne veze i odnosi Srpske i Srbije treba poboljšavati i produbljivati, jer, kako kaže, nema ni jednog razloga da se ne uradi sve na objedinjavanju i proširivanju saradnje u svim sferama života.

Govoreći o najavi predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da je moguće podnošenje zahtjeva za revizijom presude po tužbi BiH protiv Srbije, Obradović je rekao da bi prvo trebalo istražiti učešće porodice Izetbegović u činjenju zločina protiv mira.

On ističe da iza tog poteza Izetbegovića stoji neuspjeh u rješavanju brojnih pitanja u BiH.

Komentarišući razmimoilaženje predsjednika i premijera Srbije Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića kada je riječ o predsjedničkoj kandidaturi, Obradović je rekao da je bilo čudno to što je SNS, kao velika stranka, toliko dugo oklijevala sa izborom predsjedničkog kandidata i da je očigledno da je tu postojalo više problema.

"Da je Nikolić bio dobar predsednik, zašto ga SNS ne bi ponovo kandidovao? Očito je da sa njim nisu bili zadovoljni ili da sumnjaju da bi mogao da pobedi na predsedničkim izborima, dok je sa druge strane kandidatura Vučića početak njihovog pada sa vlasti u Srbiji", smatra Obradović.

On kaže da će, ako dobije povjerenje građana na predsjedničkim izborima, biti predsjednik svih Srba u okruženju i rasejanju, čime se, kako navodi, prvi put definiše ta obaveza predsjednika Srbije.

"Time Srbija dobija presudnu ulogu matične države svih Srba. Odavno Srbija više nije ozbiljna matica svih Srba u regionu i rasejanju", rekao je Obradović.

Izvor: SRNA