latinica  ћирилица
17/02/2017 |  15:21 ⇒ 18:55 | Autor: RTRS

IDDEEA: Postupanje prema zaključcima Savjeta ministara BiH

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH već je počela postupati po zaključcima Savjeta ministara BiH na preduzimanju hitnih mjera radi omogućavanja prava na slobodu kretanja građana BiH u skladu sa Ustavom BiH i Evropskom konvencijom o ljudskim pravima i osnovnim slobodama.
IDDEEA - Foto: ilustracija
IDDEEAFoto: ilustracija

"Preduzimamo određene aktivnosti u skladu s odredbama Zakona o javnim nabavkama, ali trenutno ne možemo iznositi konkretne detalje", rekla je Srni portparol IDDEEA Amila Opardija.

Iz IDEEAA-e danas nisu naveli o kakvim je konkretno mjerama riječ, te da li bi izdavanje pasoša građanima BiH moglo biti dovedeno u pitanje nakon 21. marta, kada ističe važeći ugovor sa firmom koja trenutno izrađuje pasoše.

Savjet ministara BiH je na jučerašnjoj vanrednoj sjednici zadužio IDDEEA-u da u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama i svojim zakonskim mandatom preduzme hitne mjere radi omogućavanja prava na slobodu kretanja građana BiH i radi zaštite opšteg interesa s ciljem sprečavanja nesrazmjernih posljedica koje bi mogle nastupiti.

Savjet ministara BiH je juče, uz prihvaćene sugestije iz mišljenja Ministarstva finansija i trezora BiH, usvojio informaciju IDDEEA o načinu rješavanja naslijeđenih problema u vezi sa štampanjem pasoških knjižica u BiH.

Izvor: SRNA