latinica  ћирилица
17/02/2017 |  16:22 ⇒ 18:09 | Autor: RTRS

Јerković sa rukovodstvom opštine Šamac o održivom povratku Hrvata (VIDEO)

Potpredsjednik Republike Srpske Јosip Јerković sa rukovodstvom opštine Šamac razgovarao je o održivom povratku Hrvata i realizaciji projekata koji će omogućiti integraciju povratnika u društveni život zajednice.
Јerković u Šamcu - Foto: RTRS
Јerković u ŠamcuFoto: RTRS

Јerković je istakao da podrška republičkih institucija neće izostati ni kada su u pitanju projekti u vezi sa infrastrukturom, zapošljavanjem i samozapošljavanjem.

"Mi smo i ove godine izdvojili oko 50.000 maraka za projekte kroz podršku Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Vlade Srpske. Danas smo dobili garancije da će ta podrška biti i veća s obzirom na stanje budžeta opštine Šamac ove godine i činjenice da je manje sredstava obezbijeđeno za povratak", istakao je Đorđe Milićević, načelnik opštine Šamac.

"Načelnik je izrazio želju da i ove godine uloži jedan dio sredstava za obnovu i povratak za Hrtvate, a rekao je, što ja i podržavam da imaju projekte koje će aplicirati prema višim instancama koje ja zaista podržavam i ovdje je tako nešto i potrebno", zaključio je Јosip Јerković, potpredsjednik Republike Srpske.