latinica  ћирилица
17/02/2017 |  17:49 ⇒ 17:50 | Autor: RTRS

Podgorica: Majke prekinule protest, u srijedu sastanak sa ministrima

Majke sa troje i više djece, koje su protestovale zbog smanjenja nadoknada u Crnoj Gori, prekinule su protest u Podgorici nakon što im je iz Vlade obećano da će ih u utorak ili srijedu primiti crnogorski ministri rada i socijalnog staranja i finansija Kemal Purišić i Darko Radunović.
Protest majki iz Crne Gore ispred zgrade Vlade - Foto: TANЈUG
Protest majki iz Crne Gore ispred zgrade VladeFoto: TANЈUG

Žene su poručile da će se, ukoliko do tada ne dobiju odgovor, ponovo okupiti i neće prestati sa protestima dok ne bude povučena odluka o smanjenju naknada majkama sa troje i više djece, prenose crnogorski mediji.

"Ukoliko se naknade ne vrate na staro, zakazaćemo novi protest i zvaćemo cijelu Crnu Goru", poručila je predstavnica majki Željka Savković, koja je pozvala okupljene da se raziđu i navela da očekuje da će sastanku naredne sedmice prisustvovati i premijer Crne Gore Duško Marković.

Oko hiljadu majki kojima su umanjene naknade za troje ili više djece okupilo se juče u podne ispred zgrade Skupštine, a potom i Vlade, tražeći povlačenje Zakona o smanjenju naknada za majke sa troje i više djece. Njih oko 100 prenoćilo je ispred zgrade Vlade Crne Gore.

Izvor: SRNA