latinica  ћирилица
17/02/2017 |  18:21 ⇒ 18:22 | Autor: RTRS

U ponedjeljak počinje kampanja za upis na Univerzitet u I. Sarajevu

Promotivna kampanja upisa na studijske programe prvog ciklusa studija Univerziteta u Istočnom Sarajevu počeće u ponedjeljak, 20. februara, prezentacijom u Gimnaziji "Јovan Dučić" u Trebinju.
Univerzitet u Istočnom Sarajevu (Foto: palelive.com) -
Univerzitet u Istočnom Sarajevu (Foto: palelive.com)

Početku kampanje prisustvovaće predstavnici Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Unije studenata Republike Srpske, a poziv je upućen i predstavnicima grada Trebinja i Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.

Izjave za medije predviđene su u 11.10 časova, saopšteno je iz Unije studenata.

Kampanja pod nazivom "Izaberi Srpsku - Izaberi Univerzitet u Istočnom Sarajevu" trajaće 45 dana.

Unija studenata Republike Srpske, u saradnji sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu i Studentskim parlamentom Univerziteta, pokreće promotivnu kampanju upisa na studijske programe prvog ciklusa studija ovog Univerziteta pod nazivom "Izaberi Srpsku – Izaberi Univerzitet u Istočnom Sarajevu".

Kampanjom je predviđeno da predstavnici studenata i Univerziteta obiđu 39 srednjih škola u 27 opština i gradova u istočnom dijelu Srpske gdje gravitira Univerzitet u Istočnom Sarajevu, kao i srednje škole u distriktu Brčko, i prezentuju mogućnosti studiranja na 47 studijskih programa učenicima trećih i završnih četvrtih razreda četvrtog stepena.

Osim promocije samog Univerziteta i njegovih ljudskih i materijalnih resursa, cilj kampanje jeste da zadrži mlade u Republici Srpskoj i na ovim prostorima.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu osnovan je 14. septembra 1992. godine Odlukom Narodne skupštine Republike Srpske. U sastavu Univerziteta je 15 fakulteta i dvije akademije smještenih u 10 gradova i opština u istočnom dijelu Srpske.

Izvor: SRNA