latinica  ћирилица
17/02/2017 |  18:37 ⇒ 18:45 | Autor: RTRS

Organizator "Egzita" napadnut u Zagrebu

Organizator "Egzita" Dušan Kovačević napadnut je u Zagrebu zbog srpskih tablica. U trenutku napada Kovačević je bio sa suprugom i dvije bebe.
Dušan Kovačević (foto:Exit) -
Dušan Kovačević (foto:Exit)

Sinoć je u Zagrebu održana pres-konferencija na kojoj je najavljen "Si star festival", "Egzitov"festival koji će se održati u Umagu.

Na konferenciji za novinare bio je organizator i osnivač i direktor "Egzita", Dušan Kovačević, kao i nekoliko njegovih kolega iz Novog Sada.

Ali nekolicina nasilnika je na ulici primijetila srpske registracije na njegovom automobilu, nakon čega je uslijedio napad.

Kovačević je za "Indeks" dao izjavu o sinoćnjem incidentu:

"Pošto smo imali neke obaveze u Umagu, poveo sam cijelu porodicu da spojimo posao i zadovoljstvo za vikend. S obzirom na to da smo tu noć spavali u Zagrebu, dok smo se pakovali da krenemo za Istru, ja sam bio sa suprugom i dvije male bebe, jednom od četiri i drugom od dvadeset dva mjeseca i dok smo se pakovali prišla nam je grupa od neka tri-četiri starija čovjeka od 40-ak godina, vidno alkoholisani i počeli su psovati "majku četničku" i govorili "kako nas nije sramota da dolazimo u Zagreb". Prišli su nam na nekih pola metra i tražili reakciju i neki fizički sukob. Držao sam bebu u rukama u tom trenutku. Žena i ja smo se samo pogledali, ćutali smo i čekali da se izdivljaju. Šta ćemo, tu su nam bila mala djeca. Sačekali smo da se izdivljaju, to je trajalo neko vrijeme i onda su otišli uz poruku da ako se vratimo srediće i nas i djecu", rekao je Kovačević za Indeks.