latinica  ћирилица
17/02/2017 |  18:52 ⇒ 18/02/2017 | 08:17 | Autor: RTRS

Čubrilović: Јedan u nizu nerazumnih koraka Bakira Izetbegovića

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske smatra da najava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da će sljedeće sedmice biti podnesen zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid predstavlja još jedan u nizu nerazumnih Izetbegovićevih koraka u posljednje vrijeme.
Nedeljko Čubrilović (Foto:NSRS/A.Čavić) -
Nedeljko Čubrilović (Foto:NSRS/A.Čavić)

- U ovakvoj situaciji, kakva je u BiH, ići sa još jednom situacijom koja ne doprinosi nikakvom smirenju unutar BiH i svađati se sa susjedima, potpuno je nerazumno sa pozicije na kojoj se nalazi Bakir Izetbegović - rekao je Čubrilović Srni.

On je zaključio da je Izetbegović imao mnogo šansi da rješava probleme BiH sa pozicije člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, a ne da, koristeći prošlost, gura narod u još veće probleme", dodao je Čubrilović.

Na pitanje da li se uskoro može očekivati da bude održana posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske u vezi sa podnošenjem zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid, Čubrilović je rekao da u parlament Srpske još nije stigao takav zahtjev.

- Mi nemamo nikakav zahtjev, da li će doći, s obzirom na novonastalu situaciju do nekog zahtjeva ili nekog rješenja oko toga, biće poznato u narednih nekoliko dana - zaključio je Čubrilović.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović najavio da je će sljedeće sedmice biti podnesen zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

On je naveo da je većina učesnika današnjeg savjetovanja u Sarajevu, kome su prisustvovali predstavnici bošnjačke političke, vjerske i nevladine zajednice, dala podršku inicijativi za podnošenje zahtjeva za reviziju presude.

Izvor: SRNA