latinica  ћирилица
17/02/2017 |  19:43 ⇒ 20:50 | Autor: RTRS

Nastavljena drama u PDP-u (VIDEO)

Rasipanje banjalučkog PDP-a ili nešto drugo? Predsjednik stranke Branislav Borenović najavljuje reorganizaciju stranke. Vjeruje da iza odlaska Zorana Talića stoji novi politički transfer.
PDP -
PDP

Talić odgovara - moj odlazak nije najveći problem PDP-a. Kaže da na adresu stranke svakodnevno stižu zahtjevi za izlazak iz partije, jer su mnogi članovi nezadovoljni pravcem u kojem ide PDP.

Samo par dana nakon što je predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio da Talić ima apsolutnu podršku vrha partije i da je čovjek na kojeg se računa - mišljenje vrha drastično je promijenjeno.

Reagujući na odlazak Zorana Talića i njegovo pismo u kojem PDP opisuje kao stranku bez demokratskog dijaloga i mjesto za individualno napredovanje, glavni sekretar stranke Miroslav Brčkalo poručuje da je dobro što je Talić sam otišao inače bi dobio crveni karton od PDP-a.

Iako ga je prvo hvalio, danas Borenović razočarano kaže - Talić je na nekorektan način otišao, možda u neku drugu partiju.

U telefonskom razgovoru Talić nam je rekao da je očekivao ovakvo reagovanje i da je ono samo dokaz onoga što je napisao u pismu.

Bivšim kolegama poručuje da se ne bave njegovim odlaskom, već stanjem u stranci za koje kaže da je veoma loše. Talić tvrdi da na adresu stranke svakodnevno stižu zahtjevi za napuštanje PDP-a, a isto nam je potvrdila i sada već bivša odbornica stranke u banjalučkoj skupštini, Tatjana Čičić Odžaković: "Kao i većina članova jednostavno sam istupila iz te partije, jer više to nema nekog smisla. Ne teži onome o čemu ja imam stav i to je to."

Kaže da je vrh PDP-a za izborni neuspjeh nepravedno optužio Talića i članove gradskog odbora, koji su ostvarili isti rezultat sa više dobijenih glasova u odnosu na 2012. godinu.

Iako se spekulisalo da bi novi šef odborničkog kluba i predsjednik Gradskog odbora mogao da bude najmlaći odbornik Draško Stanivuković, kojeg vrh stranke navodno srčano podržava - Stanivuković sve demantuje. Talićev odlazak komentariše riječima - dosadilo mu da bude opozicija.

Borenović očekuje da do maja radne grupe za Banjaluku, Doboj, Zvornik i Prijedor izađu sa novim modelom organizacije gradskih odbora.