latinica  ћирилица
19/02/2017 |  15:19 ⇒ 20:21 | Autor: RTRS

U ponedjeljak smanjenje oblačnosti (VIDEO)

U Republici Srpskoj sutra ujutro malo do umjereno oblačno i hladno s mrazem, na sjeveru slabim a u planinama umjerenim. U kotlinskim predjelima magla.

Prijepodne povećanje oblačnosti sa zapada, tako da će tokom dana biti uz promjenljivu do pretežnu oblačnost, ponegdje sunčanim intervalima, sunčanije na istoku, jugoistoku i jugu. Poslijepodne smanjenje oblačnosti u svim predjelima, osim kotlinskih gdje može biti s niskom oblačnošću i maglovito.

Vjetar slab i promjenljiv uglavnom sjevernih smjerova, popodne u skretanju južne smjerove.

Јutarnja temperatura vazduha od -3 do 2 stepena Celzijusova, u kotlinskim predjelima oko -7 stepeni, a u višim od -10 stepeni. Najviša dnevna temperatura od 5 do 10 stepeni, lokalno na sjeveru, te na jugu oko 12 stepni, u višim predjelima oko nula stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA BANjALUKU 

Ujutro promjenljivo oblačno s mrazem. Prijepodne ostaje pretežno oblačno i suvo, a tokom dana raslojavanje oblačnosti pa će biti promjenljivo oblačno sa po kojim sunčanim intervalom. Popodne smanjenje oblačnosti. Vjetar slab i promjenjljiv. Јutarnja temperatura oko -3, a najviša dnevna oko 9 stepeni.