latinica  ћирилица
22/02/2017 |  07:51 | Autor: RTRS

Toplo i vjetrovito

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje toplo i vjetrovito vrijeme.
Sunce - Foto: RTRS
SunceFoto: RTRS

Tokom dana preovladavaće toplo, vjetrovito i promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim periodima. Najtoplije će biti u Krajini.

U prvom dijelu dana duvaće slab do umjeren jugo, a popodne će jačati, pogotovo u Krajini gdje će povremeno biti jakih udara.

Јutarnja temperatura vazduha od minus dva do šest, u višim predjelima na istoku oko minus pet, a najviša dnevna od 12 do 18 stepeni Celzijusovih.

Јutros preovladava sunčano vrijeme sa umjerenom oblačnošću.

Sokolac je jutros bio najhladniji sa minus sedam stepeni Celzijusovih koliko je izmjereno u 7.00 časova.

U Kalinoviku su izmjerena minus četiri stepena, u Drvaru, Gacku i Nevesinju minus tri, na Han Pijesku, u Rudom, Driniću, Višegradu, Bileći, Šipovu i Istočnom Sarajevu minus dva, u Prijedoru, na Čemernu i u Foči minus jedan.

U Banjaluci, Mrkonjić Gradu, Čajniču, Novom Gradu, Sarajevu i Stocu u 7.00 časova bilo je nula stepeni, u Doboju i Srebrenici jedan, u Mostaru, Srpcu i Krupi na Uni dva, u Bijeljini, Gradišci i Trebinju tri, u Zvorniku četiri i na Mrakovici pet stepeni.

Visina snijega jutros u 7.00 časova na Han Pijesku iznosi 14 centimetara, na Čemernu 12, na Sokocu deset, u Driniću osam i u Kalinoviku dva centimetra.

Izvor: SRNA