latinica  ћирилица
22/02/2017 |  14:09 ⇒ 20:18 | Autor: RTRS

U četvrtak toplije i uglavnom sunčano vrijeme (VIDEO)

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje toplije i sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Јutro će biti malo toplije i umjereno oblačno, uz moguć slabiji mraz na jugoistoku i planinama, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana se očekuje toplo, vjetrovito i promjenjivo oblačno vrijeme uz sunčane periode, dok će na jugu i jugozapadu biti oblačnije uz slabu prolaznu kišu ponegdje.

Vjetar će biti umjerene jačine, a od podneva sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najniža jutarnja temperatura vazduha kretaće se od jedan do šest stepeni, a najviša dnevna od 11 do 17 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica nula, Čemerno četiri, Ivan-sedlo sedam, Gacko i Kalinovik osam, Mrakovica devet, Livno i Nevesinje 10, Han Pijesak, Rudo, Drvar i Sarajevo 11, Neum i Sokolac 12, Mrkonjić Grad, Srbac, Bihać, Bugojno, Јajce, Prijedor, Sanski Most i Trebinje 13, Ribnik, Šipovo, Višegrad, Foča, Mostar, Srebrenica i Stolac 14, Banjaluka, Gradačac, Zenica, Zvornik i Čapljina 15, Doboj i Tuzla 16, Bijeljina 17 stepeni Celzijusovih.

Izvor: SRNA