latinica  ћирилица
22/02/2017 |  22:51 ⇒ 22:56 | Autor: RTRS

LŠ: Јuventus pobijedio Porto, Sevilji pobjeda kod kuće

Fudbaleri Јuventusa i Sevilje ostvarili su pobjede u prvim mečevima osmine finala Lige šampiona.
Porto - Јuventus (foto: Rafael Marchante) -
Porto - Јuventus (foto: Rafael Marchante)

Ekipa Јuventusa slavila je protiv Porta 2:0 (0:0), dok je Sevilja pobijedila Lester Siti 2:1 (1:0) u posljednjim prvim mečevima osmine finala Lige šampiona

Liga šampiona – osmina finala:

Porto – Јuventus 0:2 (0:0)
Pjaca 72, Alves 74
Sevilja – Lester Siti 2:1 (1:0)
Sarabija 25, Korea 62 - Vardi 73

"Stara dama" se dugo mučila na Dragau, iako je od 27. minuta imala igrača više, jer je Aleks Teljes dobio dva žuta kartona u razmaku od 120 sekundi, ali je na kraju ipak uspjela da upiše siguran trijumf pred revanš – zahvaljujući rezervistima.

Najpre je Marko Pjaca u 72. minutu napokon probio bedem domaćih, Hrvat je poslao loptu ka Dibali i nastavio trk, a ona mu se na kraju odbila od noge defanzivca Porta prije nego što je poslao u dalji donji ugao za vođstvo.

Samo dva minuta kasnije, pošto je Dani Alves ušao u igru Јuventus je imao dva pogotka prednosti. Aleks Sandro centrirao je sa lijevog boka, a iskusni Brazilac primirio loptu grudima i dao gol iz voleja za konačan rezultat susreta.

S druge strane, "Lisice" Klaudija Ranijerija mogu da budu zadovoljnije od Andalužana poslije gostovanja na Ramon Sančesu. Šampion Engleske bio je potpuno bezopasan tokom većeg dijela meča, ali je na kraju izborio rezultat koji mu daje dobre šanse da se bori za četvrtinu finala elitnog takmičenja.

Revanš susreti na programu su za tri nedjelje.

Izvor: B92