latinica  ћирилица
23/02/2017 |  10:57 ⇒ 11:01 | Autor: RTRS

Učenici banjalučke Gimnazije dobrovoljno dali krv

Veliki broj učenika banjalučke Gimnazije danas je dobrovoljno dao krv u prostorijama Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.
Banjalučki gimnazijalci dali krv - Foto: SRNA
Banjalučki gimnazijalci dali krvFoto: SRNA

Direktor Zavoda Gordana Guzijan rekla je da Crveni krst u saradnji sa ovom ustanovom dva puta godišnje organizuje akcije dobrovoljnog davanja krvi u kojoj učestuvuju učenici 11 banjalučkih srednjih škola.

"Zahvaljujemo Crvenom krstu na saradnji, kao i đacima Gimnazije koji su se danas odazvali u velikom broju", istakla je Guzijanova.

Profesor u banjalučkoj Gimnaziji Tatjana Rogić izrazila je nadu da će učenici i nakon završetka škole nastaviti da pokazuju ovu vrstu zrelosti i humanosti.

"Danas je došlo više od 170 učenika sa željom da daruje krv", navela je Rogićeva.

Učenica Gimnazije Dajana Zubić rekla je da se rado odazvala akciji, da je njen otac dobrovoljni davalac krvi i da slijedi njegov primjer.

Zavod za transfuzijsku medicinu sa svojim transfuziološkim službama u 10 gradova Srpske, obavlja djelatnost prikupljanja, procesiranja, testiranja, pripreme, čuvanja, izdavanja i distribucije krvi i krvnih komponenti namijenjenih za transfuziološke potrebe stanovništva.

Dobrovoljni davalac krvi može biti svaka zdrava osoba u dobi od 18 do 65 godina, saopšteno je iz Zavoda za transfuzijsku medicinu Srpske.

Izvor: SRNA