latinica  ћирилица
23/02/2017 |  14:01 ⇒ 19:49 | Autor: RTRS

Gluhaković: Beogradski sajam šansa za nastavak dobre saradnje Srpske sa regionom

Beogradski sajam turizma je lider u regionu i predstavlja šansu da za nastavak dobre saradnje koju Republika Srpska već ima sa zemljama regiona, istakao je ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković.
Predrag Gluhaković - Foto: SRNA
Predrag GluhakovićFoto: SRNA

Gluhaković, koji je danas u Beogradu prisustvovao otvaranju Međunarodnog sajma turizma, rekao je da je za Republiku Srpsku veoma važno što i ove godine učestvuje na Međunarodnom sajmu u Beogradu, jer ima šta da pokaže i da iskoristi priliku da vidi šta drugi nude i u regionu i svijetu.

- Ovo je prilika i da se otvore neki novi projekti, jer imamo velike šanse za stvaranje novih regionalnih proizvoda, pogotovu u banjskom i seoskom turizmu. Republika Srpska ima veliku šansu u budućnosti da agroturizam dobije veći značaj, jer smo to zakonski uredili, a i kroz strategiju ruralnog razvoja Srpske - dodao je Gluhaković.

Prema njegovim riječima, vrlo brzo će se ići u dalju proceduru projekta Vlade Republike Srpske i Vlade Srbije oko stvaranja uslova za otvaranje još jednog nacionalnog parka, a to je nacionalni park "Drina", što će otvoriti još mogućnosti za zapošljavanje mladih i ljudi koji žele da se bave turizmom.

- Otvara nam se šansa da saradnju proširimo i na Federaciju BiH, jer nama je u interesu da gosti dolaze i u Sarajevo i u Banjaluku i Mostar, ali da su najviše u Banjaluci - dodao je Gluhaković.

Navodeći da Vlada Republike Srpske daje podršku svim inicijativama koje dolaze iz lokalnih zajednica za regionalno povezivanje, Gluhaković je istakao da će stvaranje regionalnih projekata u turizmu biti bolje nego da se ide pojedinačno.

- Nama je u Vladi Republike Srpske zadatak da se tome okrenemo još ozbiljnije i da damo snažniju podršku onima koji žele da turizam bude značajan proizvod, ne samo lokalnih zajednica i Republike, nego cijelog balkanskog prostora ili jugoistočne Evrope - zaključio je Gluhaković.

Foto: SRNA