latinica  ћирилица
24/02/2017 |  08:03 ⇒ 08:03 | Autor: RTRS

Simonović: Pokazali smo da se vraćamo u formu

Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović rekao je da je pobjeda protiv Galatasaraja u Evroligi veoma bitna zbog "velike potrošnje" u posljednjih mjesec dana.
Marko Simonović (Foto: Tanjug) -
Marko Simonović (Foto: Tanjug)

"Јako bitna utakmica, uspjeli smo da iznesemo pritisak koji je protiv njih zbog svih događaja veliki, ali i poslije jako teškog rasporeda, emotivnog i fizičkog pražnjenja", rekao je Simonović novinarima poslije utakmice.

Zvezda je zabilježila 13. pobejdu u Evroligi ove sezone, pošto je sa 77:58 savladala Galatasaraj i tako napravila važan korak ka plasmanu u četvrtfinale.

"Odigrali smo sjajno prvo poluvreme i to nam je dalo prostora da u drugom rutinski privedemo meč kraju. Iskreno, nisam se nadao takvoj utakmici, mislio sam da će biti borba do kraja, da će biti na jednu loptu, ali smo u prvom poluvremenu pokazali da se vraćamo u onu formu iz decembra i januara, igrali smo jaku odbranu, otjerali smo rivala daleko od koša i tako je mnogo teško igrati protiv nas", kazao je jedan od najiskusnijih košarkaša Zvezde.

Crveno-beli su poslije pobede korak bliže četvrtfinalu Evrolige, a Simonović je rekao da ima još dosta da se igra.

"Imamo korektan raspored, dolaze nam Brose, Uniks i Olimpijakos, ali rano je pričati, ne znam koliko će nam pobjeda trebati. Idemo polako, korak po korak", rekao je Simonović.

Bek Zvezde Branko Lazić bio je najefikasniji igrač utakmice sa 17 poena, od čega pet trojki iz isto toliko pokušaja, a jendom je bio precizan iz dva poena. Lazić je ipak istakao timsku igru.

"Cijela ekipa je odigrala jako dobro, koncentrisano. Svi smo igrali onako kako je i trebalo, kako je bilo dogovoreno i došli smo do te pobjede. Ovo je još jedan korak bliže Top 8 fazi, jako dobra utakmica", rekao je Lazić.

Izvor: B92