latinica  ћирилица
24/02/2017 |  12:10 | Autor: RTRS

Vulin: Izetbegovićev akt neprijateljstva prema srpskom narodu

Podnošenje zahtjeva za reviziju presude Međunarodnog suda pravde po tužbi protiv Srbije jeste akt neprijateljstva prema srpskom narodu, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin.
Aleksandar Vulin (foto: © Tanjug/ RADE PRELIC) -
Aleksandar Vulin (foto: © Tanjug/ RADE PRELIC)

On je izrazio nadu da će međunarodna zajednica preduzeti konkretne mjere povodom ovog poteza bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

"Ako to ne uradi, onda se plašim da postoje i neki ljudi i neke zemlje van granica BiH, koji aktivno pomažu Izetbegovića da sprovodi destabilizaciju u BiH, a ako je to slučaj, onda se bojim da smo svi u velikom problemu i plašim se za stabilnost i mir na Balkanu", rekao je Vulin novinarima u Obrenovcu.

On je ocijenio da je Izetbegović ispustio priliku da se "urazumi i postupi u skladu sa ustavom i zakonom sopstvene zemlje" i ocijenio da Izetbegović ne želi da BiH bude mirna, sigurna i da funkcioniše u skladu sa Dejtonskom mirovnim sporazumom.

"Bakir Izetbegović imao je priliku da ne uništava i ne destabilizuje BiH i da ne najavljuje nesreću, ne samo za BiH, već za čitav Balkan. Tu priliku jednostavno nije iskoristio. Ovo jeste akt neprijateljstva prema srpskom narodu, bez obzira gde on živi, da li u Srbiji, ili u Republici Srpskoj", rekao je Vulin.

Izvor: SRNA