latinica  ћирилица
24/02/2017 |  12:20 ⇒ 12:44 | Autor: RTRS

Hor Ministarstva odbrane i Vojske Srbije nastupio u Moskvi

Dio Mješovitog hora Ministarstva odbrane i Vojske Srbije nastupio je u Kremaljskom dvorcu u Moskvi na svečanosti povodom obilježavanja Dana zaštitnika otadžbine.
Sa nastupa Hora (foto: Ministarstvo odbrane RS) - Foto: RTS
Sa nastupa Hora (foto: Ministarstvo odbrane RS)Foto: RTS

Na svečanosti su, uz srpski vojni hor, gostovali i vojni horovi iz Kine i Kazahstana, koji su pjevali ruske kompozicije, dok je hor iz Srbije izveo kompoziciju "Podmoskovske večeri", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Zvijezda večeri sinoć je bio Ansambl Ruske armije "Aleksandrov" koji je nastupio u novom sastavu oformljenom nakon tragedije pada aviona ruskog Ministarstva odbrane, kada je nastradalo 92 putnika, među kojima 64 člana Ansambla.

Svečanosti su prisustvovali predsjednik Rusije Vladimir Putin, ministar odbrane general armije Sergej Šojgu, državno i vojno rukovodstvo, veterani i strani i domaći gosti.

Članovi Mešovitog hora Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, zajedno sa kolegama iz ostalih gostujućih vojnih horova, prisustvovaće danas ceremoniji polaganja vijenaca tragično nastradalom generalu Aleksandrovu.

Popodne će vojni horovi održati zajednički koncert u zgradi Ansambla Ruske armije "Aleksandrov", a pod dirigentskom palicom maestra Pavla Medakovića, srpski vojni hor izvešće kompozicije "Tamo daleko" i "Oj Srbijo, mila mati".

Izvor: Tanjug