latinica  ћирилица
24/02/2017 |  13:15 ⇒ 13:16 | Autor: RTRS

Radojičić: Banjalučki M:tel polumaraton 14. maja

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas da će grad na Vrbasu 14. maja biti domaćin Trećeg banjalučkog M:tel polumaratona, sa željom da se Banjaluka regionalno pozicionira i u mnogim oblastima bude "rame uz rame" sa Beogradom ili Ljubljanom.
Banjalučki polumaraton - Foto: RTRS
Banjalučki polumaratonFoto: RTRS

- Želimo da budemo u regionalnom kontekstu afirmisani i da naš polumaraton dostigne nivo u pomenutim prijestonicama - rekao je Radojičić novinarima nakon prve sjednice Organizacionog odbora ovog polumaratona, kojom je predsjedavao.

On je rekao da je prošli polumaraton okupio više od 5.000 učesnika, te izrazio nadu da će ih ove godine biti isto ili više.

- Nadamo se da ćemo biti dobri domaćini, da će sve biti uspješno organizovano i da će taj vikend, 13. i 14. maj u Banjaluci proteći u znaku jedne lijepe manifestacije - naveo je Radojičić.

Direktor ove trke Vladimir Selec istakao je da je cilj da Banjalučani učestvuju u polumaratonu, trče i bave se sportom i rekreacijom.

- Do sada imamo 800 prijavljenih, od čega je 300 Banjalučana, što je duplo više u odnosu na ovaj period prošle godine. Dolaze nam stranci iz više od 20 zemalja, među kojima trkači iz Kenije - najavio je Selec.

On je naveo da će na banjalučkom polumaratonu, pored "fan rana" i štafetnog polumaratona, biti organizovana trka "bambini ran" za djecu predškolskog uzrasta, kao i da je ovogodišnji promoter trke poznati italijanski atletičar Đelindo Bordin.

Direktor marketing tima M:tel polumaratona Goran Ćorić najavio je današnji početak polumaratonske kampanje pod nazivom "Nema izgovora, počni da trčiš".

On je gradonačelniku Radojičiću predao 1. broj Banjalučkog polumaratona.

Izvor: SRNA