latinica  ћирилица
24/02/2017 |  15:16 | Autor: RTRS

Vučić: Beograd bio u pravu kada je govorio gdje leži problem u BiH

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija bila u pravu kad je govorila gdje leži problem u BiH, što je pokazala i sjednica PIK-a na kojoj su amabasadori, sa izuzetkom turskog ambasadora, izrazili zabrinutost zbog ozbiljne političke situacije usljed podnošenja zahtjeva za reviziju presude po tužbi protiv Srbije.
Aleksandar Vučić - Foto: RTRS
Aleksandar VučićFoto: RTRS

On je rekao novinarima u Nišu da su mir i stabilnost najvažniji za prosperitet i napredak Srbije i preduslov za nove investicije, te da je zato važno da nema problema u BiH.

"To je za nas danas najveći problem", rekao je Vučić i dodao da je juče u tri navrata razgovarao sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem.

Vučić je dodao da je želio da čuje njihovo mišljenje i pokuša da shvati koji je racionalan razlog koji se krije iza revizije, prenijeli su beogradski mediji.

Navodeći da ne može da razumije zašto je podnesen zahtjev za reviziju, premijer Srbije je rekao da takav potez ne može da tumači ni unutrašnjom političkom situacijom u jednom narodu, jer lider ne smije da se vodi onim što je popularno u narodu i što narod želi.

"Da hoću da se dodvorim narodu, rekao bih im da sačekaju da prođu izbori pa ću sve da im isplatim, ali neću jer nisam lažov. Tako bi i u BiH trebalo drugačije da se postupi", smatra Vučić.

Osvrćući se na razgovor sa američkim ambasadorom u Srbije Kajlom Skotom o reviziji presude po tužbi protiv Srbije, Vučić je naveo da "SAD podržavaju stabilnost i mir".

Izvor: SRNA