latinica  ћирилица
24/02/2017 |  16:11 ⇒ 17:15 | Autor: RTRS

Klokić i Adžić: Zajednički raditi na privlačenju novih investitora (VIDEO)

Opština Gradiška i Vlada Republike Srpske zajednički će raditi na privlačenju novih investitora i otvaranju novih radnih mjesta u dvije poslovne zone, dogovoreno je na sastanku ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Zlatana Klokića sa rukovodstvom ove opštine.
Klokić i Adžić - Foto: RTRS
Klokić i AdžićFoto: RTRS

Za investitore u opštini Gradiška i dalje je najprimamljivija Agroindustrijska zona u Novoj Topoli, gdje je već investicije ili proizvodnju započelo 15 privrednih subjekata.

Osim nastavka infrastrukturnog ulaganja u Agroindustrijsku zonu u Novoj Topoli lokalna vlast namjerava formirati i poslovnu zonu Liman u neposrednoj blizinu budućeg mosta na rijeci Savi i graničnog prelaza.

"Ove dvije zone, pogotovo buduća zona Liman, daju jednu novu razvojnu šansu za opštinu Gradiška i regiju Lijevče polja“, rekao je ministar Klokić.

Pomoć i promociju poslovnih zona podržaće i ministarstvo ekonomskih odnosa i regionalne saradnje.

"Razgovarali smo da se Agroindustrijska zona Nova Topola unaprijedi komunalno-infrastrukturno i da bude jedna prepoznatljiva zona na području ove regije i cijele Srpskie. Dobili smo uvjerenje ministra da će lokalna zajednica u saradnji sa Vladom da radi na unapređenju odnosa i privlačenja investicija“, istakao je načelnik Gradiške Zoran Adžić. 

Osim podrške razvoju industrijskih zona resorno ministarstvo će ove godine opštinu Gradiška uključiti u projekat BFC-lokalne zajednice sa pozitivnim poslovnim okruženjem.