latinica  ћирилица
24/02/2017 |  16:30 ⇒ 16:57 | Autor: RTRS

Bileća: Odbornici skupštinske većine pokreću inicijativu za opoziv načelnika (VIDEO)

Iako na momente ponovo burno, drugo zasjedanje Skupštine opštine Bileća danas je održano.
Skupština opštine Bileća - Foto: RTRS
Skupština opštine BilećaFoto: RTRS

Iako su nakon gotovo dvočasovne rasprave, koja je na trenutke prelazila u svađu, odbornici usvojili dnevni red i počeli da razmatraju pojedine tačke, jasno je da značajnijeg pomaka u funkcionisanju lokalne uprave u Bileći još neće biti.

Načelnik opštine Miljan Aleksić iz SNSD, i njemu suprotstvaljena skupštinska većina i dalje ostaju na međusobno udaljenim pozicijama, a deset odbornika većine najavilo je pokretanje inicijative za opoziv načelnika.

Danas nije usvojen predloženi nacrt budžeta za ovu godinu, ali ni izvještaji o izvršenju budžeta za prošlu godinu. Zbog toga odbornici skupštinske većine pokreću inicijativu za opoziv načelnika.

"Prekompozicija je tako dogovorena, da se izabere novi predsjednik skupštine, pokrene opoziv načelnika, i da novi kandidat bude iz SDS-a", rekao je odbornik SRS Republike Srpske, Dragan Babić.

Čuli su se danas pozivi načelniku Aleksiću da sam podnese ostavku.

"Neću to učiniti, jer me 4 hiljade i 800 glasova koje sam dobio obavezuju da budem tu", kaže Aleksić.

On smatra da sa ovakvom skupštinskom većinom u kojoj, kako kaže, se gledaju samo lični interesi, ništa neće uraditi.

"Јa bih bio najsretniji da oni hoće pokrenuti taj opoziv, ovako ja nemam pravo da dajem ostavku jer me glasovi obavezuju", dodao je Aleksić.

Bileća je u budžetskom kolapsu, i to smo davno predvidjeli, i nikada javno nismo podržali aktuelnog načelnika- stav je iz DNS. Ova stranka trenutno djeluje negdje između pozicije i opozicije, a odbornik Slavko Dangubić ne izjašnjava se da li će podržati incijativu o opozivu načelnika.

"Ne znam kako ćemo se izjasniti, još je rano", naglasio je odbornik DNS-a, Slavko Dangubić.

Podsjećamo, ovo je tek druga sjednica skupštine opštine Bileća, koju čini 19 odbornika iz čak 12 stranaka. Ukoliko se i zvanično pokrene opoziv načelnika, Bilećani bi ponovo mogli na izbore.