latinica  ћирилица
24/02/2017 |  19:21 ⇒ 19:36 | Autor: RTRS

Otvoren FIS kup "Јahorina 2017"

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Јasmina Davidović otvorila je večeras na Јahorini međunarodno skijaško takmičenje u alpskim disciplinama FIS kup "Јahorina 2017", koje je okupilo više od 60 takmičara iz 15 zemalja.
Јahorina - Davidović - otvoren FIS kup Јahorina 2017 - Foto: SRNA
Јahorina - Davidović - otvoren FIS kup Јahorina 2017Foto: SRNA

"Riječ je o veoma važnom takmičenju koje se nalazi i u kalendaru Svjetske skijaške federacije /FIS/. Ovakve manifestacije su značajne jer se kroz njih unapređuju zimski sportovi i zimski turizam na Јahorini i u cijeloj Republici Srpskoj", istakla je Davidovićeva.

Ona je dodala da je Ministarstvo porodice, omladine i sporta, zbog značaja FIS kupa "Јahorina", ovo takmičenje uvrstilo u kalendar manifestacija od posebnog značaja za Republiku Srpsku.

"Naše ministarstvo i ove godine pomoglo je organizaciju ovog takmičenja sa 25.000 KM, a podrazumijeva se da ćemo i u budućnosti biti podrška FIS kupu `Јahorina`", rekla je Davidovićeva.

Ona je pohvalila i tehničkog organizatora takmičenja Skijaško-planinarsko društvo "Јahorina" koje je sa svoje strane učinilo sve da uslovi za skijanje budu dobri.

Direktor takmičenja Vladimir Lučić rekao je da je u planu da se u sklopu ovog takmičenja organizuje slalom i veleslalom, što će pokazati da se na Јahorini uspješno mogu organizovati i velika takmičenja.

"Јutros smo obišli staze i zaključili da su dobro pripremljene. Večeras očekujemo i veće padavine. Prema prognozama, očekuje se i do pola metra snijega, tako da sutra očekujemo optimalne uslove za skijanje", istakao je Lučić.

Tehnički delegat takmičenja Matijaž Vrecl rekao je da je on došao ispred Međunarodnog skijaškog saveza da nadgleda trke i da je ubijeđen da će ovaj FIS kup "Јahorina", kao i svi do sada proći bez ikakvih problema.

Načelnik opštine Pale Boško Јugović rekao je da su Paljani i Pale postali prepoznatljivi kada su u pitanju zimski turizam i zimski sportovi, i da se nada da će Pale i Republika Srpska i iz ovog takmičenja dobiti neke nove skijaške asove.

Direktor Olimpijskog centra Goran Brčkalović naglasio je da je Olimpijski centar uvijek spreman da pomogne organizaciji svih sportskih manifestacija i da će radnici učiniti sve da bi i ovaj FIS kup "Јahorina" imao sve potrebne uslove.

Na ovogodišnjem FIS kup "Јahorina 2017" 25. i 26. februara učestvovaće takmičari iz Srbije, Grčke, Rumunije, Mađarske, Luksemburga, Švajcarske, Slovačke, Hrvatske, Danske, Crne Gore, Austrije, Češke, Turske, Slovenije i BiH.

Izvor: SRNA