latinica  ћирилица
24/02/2017 |  20:20 ⇒ 20:21 | Autor: RTRS

U subotu prije podne susnježica i snijeg (VIDEO)

U većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH sutra se u ranim jutarnjim časovima očekuje snijeg ili susnježica, a sredinom dana prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti.

Ujutro će biti oblačno uz jače padavine na jugu i jugoistoku. U nižim predjelima padaće kiša, a u višim snijeg, dok će na sjeveru i zapadu padavine biti slabije sa snijegom i susnježicom u Krajini i kišom ili susnježicom u Posavini i Semberiji, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće osjetno svježije uz prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti, najprije na sjeverozapadu, a poslije podne i do večeri i u ostalim krajevima.

U Hercegovini i zapadnim područjima duvaće jak vjetar, koji će od poslijepodnevnih časova prema kraju dana oslabiti.

Najniža jutarnja temperatura vazduha biće uglavnom između minus jedan i dva, na jugu od šest do 10 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće između jedan i šest, a na jugu od sedam do 11 stepena Celzijusovih.

U nedjelju ujutru biće hladno uz mraz, te maglu oko rijeka i po kotlinama ponegdje. Tokom dana biće malo toplije uz malu ili umjerenu oblačnost i pretežno sunčano, a na istoku promjenjivo oblačno uz sunčane intervale.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica nula, Čemerno tri, Kupres pet, Gacko šest, Han Pijesak, Kalinovik i Ivan-sedlo sedam, Nevesinje, Livno i Sokolac osam, Mrakovica devet, Bileća i Drvar 11, Bugojno, Sarajevo i Trebinje 12, Mrkonjić Grad, Rudo i Šipovo 13 stepeni Celzijusovih.

U Foči, Višegradu, Bihaću, Јajcu i Mostaru izmjereno je 14 stepeni, Srpcu, Ribniku, Doboju, Neumu, Prijedoru, Srebrenici, Tuzli i Zenici 15, Banjaluci, Gradačcu, Sanskom Mostu, Stocu i Zvorniku 16, te Bijeljini 17 stepeni Celzijusovih.

Izvor: SRNA