latinica  ћирилица
24/02/2017 |  20:30 ⇒ 25/02/2017 | 12:59 | Autor: RTRS

Partizan bolji od Zadra (VIDEO)

Košarkaši Partizana savladali su na svom terenu ekipu Zadra sa 87:86, u meču 23. kola Јadranske lige i tako preuzeli treće mjesto na tabeli. Crno-beli ponovo igrali desetkovani, Zadar imao šut za pobjedu u dvorani "Aleksandar Nikolić".
Sa meča između Partizana i Zadra - Foto: RTS
Sa meča između Partizana i ZadraFoto: RTS

Po ko zna koji put ove sezone košarkaši Partizana priredili su svojim navijačima završnicu za infarkt. Ovoga puta crno-beli su savladali ekipu Zadra sa 87:86 i tako preuzeli treće mjesto na tabeli regionalnog takmičenja.

Partizan je ponovo igrao bez petorice igrača i prvog trenera Aleksandra DŽikića, dok kapiten Novica Veličković nije ulazio u igru u drugom poluvremenu.

Zadar se pokazao kao čvrst protivnik, pa je tokom tri četvtine igrao egal sa Partizanom u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Crno-beli su u poslednjoj četvrtini uspeli da se odvoje na 12 poena prednosti, ali ni to nije bilo dovoljno domaćoj ekipi da izbjegne neizvjesnu završnicu, čemu su, donekle, kumovale i sudijske odluke, ali i fantastični Kovačević, koji je u poslednjem minutu pogodio dva veoma teška šuta za tri poena.

Ipak, Luković je šest sekundi prije kraja donio prednost Partizanu zakucavanjem, da bi baš Kovačević promašio trojku za trijumf Zadrana u Beogradu.

Partizan su predvodili Birčević sa 26 i Luković sa 19 poena, dok je najefikasniji pojedinac utakmice bio Boris Barać sa 27 postignutih poena.

Do kraja ligaškog dijela takmičenja u regionu ostala su još tri kola, a Partizan je sada treći na tabeli sa 17 pobeda, koliko ima i Cedevita, trijumf više od Budućnosti na četvrtom mestu.

Izvor: RTS