latinica  ћирилица
25/02/2017 |  11:20 ⇒ 15:37 | Autor: RTRS

Superliga: Zvezda ubjedljiva u Bačkoj Palanci

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Bačku u Bačkoj Palanci 3:0 (2:0) u prvoj utakmici 23. kola Superlige i napravili najbolju moguću uvertiru za 153. vječiti derbi. Dvostruki strijelac na meču bio je novo pojačanje crveno-bijelih Ričmond Boaći a konačan rezultat postavio je Luka Adžić u drugom minutu nadoknade vremena.
Crvena zvezda - Bačka (Foto: StarSport) -
Crvena zvezda - Bačka (Foto: StarSport)

Zvezda je ostvarila 19. pobjedu u ligi i prva je na tabeli sa 60 bodova, devet više ali i utakmicom više od Partizana, koji od 17 časova u Beogradu igra protiv Borca. Bačka je pretrpjela 15. poraz i pretposljednja je na tabeli sa 18 bodova.

Zvezda je povela u petom minutu kada je poslije dodavanja Gelora Kange, Boaći uspio da se oslobodi jednog protivničkog igrača i poslao loptu u mrežu.

Boaći je nekoliko minuta kasnije mogao da udvostruči prednost, ali je glavom poslao loptu pored stative.

Beogradski tim je napadao, ali Boaći, Damijen le Talek i Dušan Anđelković nisu uspjeli da savladaju golmana Ivana Konovalova.

Crveno-bijeli su udvostručili prednost u 38. minutu, kada je Boaći postigao svoj drugi gol, ponovo poslije akcije Kange.

Bačka u prvom dijelu igre nije napravila nijednu ozbiljnu šansu.

Zvezda je nastavila da napada i u drugom poluvremenu, a u 52. minutu sudija Milan Ilić dosudio je jedanaesterac za crveno-bijele pošto je smatrao da je Milan Klisura povukao za dres Le Taleka. Klisura je zbog toga dobio drugi žuti karton i isključen je, a Donald Mičel je izveo penal, ali je pogodio stativu.

Poslije toga fudbaleri Zvezde su promašili nekoliko prilika, a od 65. minuta imali su i dva igrača više, pošto je Strahinja Manacanović dobio drugi žuti karton, jer je šutnuo loptu nezadovoljan sudijskom odlukom.

Poslije toga Zvezda je bezuspješno napadala, a Bačka je dobru priliku propustila u 90. minutu pošto je Luka Vuković iz izgledne situacije loše zahvatio loptu.

Konačan rezultat postavio je Adžić atraktivnim golom u drugom minutu nadoknade vremena.

U narednom kolu Zvezda će 4. marta na svom terenu igrati protiv Partizana, a Bačka u Gornjem Milanovcu protiv Metalca.

Izvor: RTS