latinica  ћирилица
25/02/2017 |  12:12 | Autor: RTRS

Na Јahorini dobri uslovi za skijanje

Na Јahorini visina snježnog pokrivača iznosi 65 centimetara, preovladava oblačno vrijeme, a uslovi za skijanje su dobri, rekla je Srni portparol Olimpijskog centra "Јahorina" Sanja Ćeremidžić.
Јahorina - Foto: RTRS
ЈahorinaFoto: RTRS

Ona je naglasila da su danas u funkciji šestosjedi "Ogorjelica" i "Poljice" , ski-lift "Poljice" i "Olimpik", bebi-lift "Poljice", kao i zabavni park "Ogorjelica" koji je na raspolaganju ljubiteljima "tubinga" i početnicima za korištenje ski-poligona.

Ćeremidžićeva je podsjetila da se danas na Јahorini održava i međunarodno skijaško takmičenje u alpskim disciplinama FIS kup "Јahorina 2017", koje je okupilo više od 60 takmičara iz 15 zemalja.

Ona je naglasila da će sutra na Јahorini biti održan i "Red bul homran", masovno spuštanje skijaša i bordera niz planinu.

"Ovaj sportsko-zabavni događaj se na Јahorini dešava četvrti put i već je postao sinonim za dobru zabavu kako samih učesnika tako i svih ostalih posjetilaca", istakla je ona i dodala da na startu trke učesnici trebaju pretrčati 150 metara do svojih skija ili snoubordova, nakon čega na njima treba da se spuste niz stazu.

Prema njenim riječima, vrijedne nagrade očekuju najbržeg skijaša, bordera i najbržu ženu na skijama i snoubordu.

Ćeremidžićeva je rekla da takmičenje počinje u 16.00 časova, a nakon proglašenja pobjednika u ciljnoj zoni, kod Kolibe hotela "Termag", biće organizovana zabava

Izvor: SRNA