latinica  ћирилица
25/02/2017 |  16:24 ⇒ 16:35 | Autor: RTRS

Pešikan: Najvažniji interes boračkih kategorija i Srpske

Predsjednik Udruženja djece poginulih boraca Srpske "Nasljeđe" Saša Pešikan rekao je danas u Banjaluci da interesi boračkih kategorija i Republike Srpske moraju biti važniji od bilo kojeg drugog interesa i pojedinačne organizacije.
Konferencija za novinare - Foto: RTRS
Konferencija za novinareFoto: RTRS

Pešikan je najavio da bi u narednih mjesec dana trebalo da se organizuje velika konferencija svih predstavnika organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata na kojoj će biti potpisan memorandum o saradnji u budućem periodu.

On je naveo da će jedna od prvih aktivnosti biti izmjene i dopune Zakona o pravima boraca, podrška inicijativama u vezi sa Zakonom o pravima žena žrtava rata, kao i ostalim uredbama i akcionim planovima koje se tiču boračkih kategorija.

Dobroslav Šurbat iz Udruženja "Veterani Republike Srpske" rekao je da su se rado odazvali na poziv djece najboljih sinova, koji su dali živote za Srpsku.

"Dajemo im punu podršku i smatramo da je velika sramota svih ostalih organizacija koje se nisu pojavile na sastanku. Ne znam koga cijene, ako ne cijene djecu poginulih boraca", rekao je Šurbat.

Iako su bili pozvani, sastanku u prostorijama Narodne skupštine nisu prisustvovali predstavnici Boračke organizacije Srpske, Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srpske, Organizacije amputiraca "UDAS" Srpske, kao i predstavnici ratnih vojnih invalida.

Sastanak organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata na kome su razmijenjena mišljenja o problemima svih boračkih kategorija, budućem načinu saradnje i jedinstvenog djelovanja organizovalo je Udruženje "Nasljeđe".

Izvor: SRNA