latinica  ћирилица
25/02/2017 |  17:22 | Autor: RTRS

Beluči: Ljubav je svima potrebna da prežive u današnjem svijetu

Slavna italijanska glumica Monika Beluči izjavila je da je ljubav svima potrebna da bi uspjeli da prežive u svijetu kakav je danas.
Monika Beluči - Foto: TANЈUG
Monika BelučiFoto: TANЈUG

"Ljubav nam je svima potrebna da bi uspjeli da preživimo u svijetu kakav je danas. Ljubav dijelimo sa porodicom, sa djecom, ako je sreće kao što je u mom slučaju, radimo posao koji volimo. Ljubav je sve", istakla je Belučijeva koja igra u filmu "Na mliječnom putu" proslavljenog režisera Emira Kusturice.

Ona je dodala da je srećna što je Kusturica uradio film o ljubavi, jer je to poruka nade upućena svima.

Belučijeva kaže da joj je izuzetna čast što je film "Na mliječnom putu u programu tako važnog filmskog festivala kakav je Međunarodni filmski festival - "Fest".

Za italijansku glumicu specifičnost ovog filma zapravo leži u ljubavnoj priči između dvije odrasle osobe.

"Likovi koje Kusturica i ja igramo u filmu nemaju šta da izgube. Već su sve izgubili u ratu u momentu kada se sreću. Bez obzira na takve okolnosti između njih se rađa magija. To je poruka za sve ljude koji su posumnjali da im se dobro više ikada može desiti u životu", istakla je slavna glumica za Tanjug.

Ona je otkrila da je mnogo naučila od Kusturice u procesu nastajanja filma "Na mliječnom putu".

"Emir je za mene mnogo više od reditelja. On je svestran umjetnik producent, muzičar, pisac, glumac... Bio je veliki izazov za mene da učestvujem u snimanju njegovog filma. Naučio me je mnogim tajnama glumačkog zanata i iskustvo snimanja filma sa njim je u mnogome unapredilo moj umjetnički izraz", kaže Belučijeva.

Ona je dodala da je kao glumica srećna što ima priliku da sarađuje sa vrhunskim rediteljima kao što su Sem Mendez ili Emir Kusturica.

Izvor: SRNA