latinica  ћирилица
25/02/2017 |  18:34 | Autor: RTRS

Stevandić: Kasniti sa pismom sudu u Hagu bila bi velika greška

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić nada se da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić našao način da Međunarodnom sudu pravde u Hagu dostavi na vrijeme pismo, kojim će ga obavijestiti da Predsjedništvo BiH nije donijelo odluku o reviziji presude protiv Srbije, jer bi sve ostalo bilo velika greška.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

"Da smo ranije bili proaktivni i jedinstveni sigurno je da /bošnjački član Predsjedništva BiH/ Bakir Izetbegović na temelju ovog što sada radi nikada ne bi ni podnio zahtjev. Prema tome, ne smijemo da kasnimo", rekao je Stevandić Srni.

On je istakao da se pokazalo da je Izetbegović, pošto su se predstvanici Srpske ujedinili poslije predaje zahtjeva za reviziju presude protiv Srbije, bio potučen do nogu, jer su se protiv njega okrenuli Rusija, Amerika i Evropska unija, te da je počeo da se nudi da je spreman za dobro nakon što je sve učinio loše.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić najavio je juče da će posredstvom posebnog izaslanika uputiti pismo Međunarodnom sudu pravde u Hagu, kojim će ih obavijestiti da Predsjedništvo BiH nije donijelo odluku o reviziji presude.

Izvor: Srna