latinica  ћирилица
16/03/2017 |  11:38 ⇒ 17:29 | Autor: RTRS

Beograd: Održan skup "Dani Srpske u Privrednoj komori Srbije" (VIDEO)

U Beogradu je održan skup "Dani Srpske u Privrednoj komori Srbije", na kojem su predstavljeni investicioni potencijali lokalnih samouprava istočnog dijela Republike Srpske. Najavljeno je da se uskoro očekuje usvajanje akcionog plana za sprovođenje projekta "Podrinje".
Beograd: Održan skup "Dani Srpske u Privrednoj komori Srbije" - Foto: RTRS
Beograd: Održan skup "Dani Srpske u Privrednoj komori Srbije"Foto: RTRS

Da bi se dobili bolji rezultati, potrebno je učiniti više, stav je privrednika. Poručuju da izgradnja kvalitetne putne komunikacije, na primjer, obezbjeđuje kvalitetniji protok robe, ljudi i kapitala.

"Ovo je danas prilika da kažemo šta je to neophodno učiniti kako bi se raspoloživi resursi stavili u funkciju potreba privrede, i kako i na koji način da obezbjedimo jedan viši stepen saradnje, viši stepen iskorištenosti tih resursa u funkciji potreba građana", rekao je Borko Đurić, predsjednik Privredne komore Republike Srpske.

"Uspeli da okupimo preko 80 kompanija zainteresovanih iz Republike Srbije da se upoznaju sa potencijalima ovih optšpina u Srpskoj, u istočnom dijelu Srpske i da vidimo koliko je moguće da te kompanije budu prisutne u tim opštinama", ističe ovo Nenad Đurđević, direktor Sektora za ekonomske odnose sa inostranstvom Privredne komore Srbije.

Predstavljen je i projekat "Podrinje" kao razvojna šansa za unapređenje privredne saradnje.

"U pripremi je akcioni plan i očekujemo na narednoj sjednici dvije vlade da se usvoji akcioni plan projekta Podrinje i da se krene u realizaciju tog projekta", kaže Mlađen Cicović, direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

"Zamišljeno je da te projekte kandiduju same opštine, odnosno i grad Zvornik, i da oni budu inicijatori tih projekata. Ono što bude Vlada Srpske, svakako će imati podršku i mogu reći da na nekoj od narednih sjednica razmatraćemo ovu inicijativu i dati punu podršku", istakao je Zlatan Klokić, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske.

Na skupu su predstavljene i perspektive za saradnju u okviru korišćenja sredstava iz programa Evropske unije.