latinica  ћирилица
17/03/2017 |  14:49 ⇒ 20:28 | Autor: RTRS

U subotu naoblačenje, slaba kiša moguća lokalno

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra se očekuje postepeno naoblačenje sa sjevera prema jugu, a od sredine dana prema poslijepodnevnim časovima lokalno je moguća slaba kratkotrajna kiša.

Ujutro malo toplije i bez mraza, uz malu ili umjerenu oblačnost, a popodne naoblačenje u većini krajeva, najprije na sjeveru, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

U većini krajeva ostaje suvo, a mjestimično krajem dana i tokom noći slabe kiše može biti na krajnjem sjeveroistoku i istoku.

Vjetar umjerene jačine jugozapadnog smjera. Od sredine dana prema večernjim satima su mogući i jaki udari juga.

Najniža jutarnja temperatura vazduha uglavnom između dva i šest stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje do devet stepeni Celzijusovih.

Najviša dnevna temperatura vazduha između 14 i 20 stepeni Celzijusovih, saopšteno je ih Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U nedjelju pretežno oblačno i malo svježije vrijeme uz slabu kišu mjestimično, uglavnom u prvom dijelu dana.

Popodne postepen prestanak padavina i djelimično smanjenje oblačnosti, a suvo vrijeme ostaje na krajnjem sjeverozapadu.

Danas je bilo pretežno sunčano vrijeme.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica minus tri, Han Pijesak devet, Čemerno i Kalinovik 10, Gacko, Ivan-sedlo i Sokolac 12, Sarajevo i Srebrenica 14, Mrakovica i Nevesinje 15, Rudo, Bijeljina, Gradačac i Zvornik 16, Foča, Mrkonjić Grad, Bugojno, Јajce, Livno, Neum i Tuzla 17, Bileća, Šipovo, Srbac i Višegrad 18, Doboj 19 stepeni Celzijusovih.

U Ribniku, Banjaluci, Prijedoru, Sanskom Mostu, Stocu, Širokom Brijegu i Trebinju je danas u 13.00 časova izmjereno 20, Mostaru i Zenici 21, Bihaću i Drvaru 22 stepena Celijusovih.

Izvor: SRNA