latinica  ћирилица
17/03/2017 |  15:35 ⇒ 18:07 | Autor: RTRS

Pale: Јavni poziv za projekte zapošljavanja i samozapošljavanja za 2017. godinu (VIDEO)

U ponedjeljak će biti raspisan javni poziv za šest projekata zapošljavanja i samozapošljavanja za 2017. godinu. Ovo je odlučeno na sjednici Upravnog Odbora Zavoda za zapošljavanje u Palama.
Pale: Јavni poziv za projekte zapošljavanja i samozapošljavanja za 2017. godinu - Foto: RTRS
Pale: Јavni poziv za projekte zapošljavanja i samozapošljavanja za 2017. godinuFoto: RTRS

Zavod za zapošljavanje Republike Srpske kao ključna organizacija na tržištu rada i posrednik u zapošljavanju ovim javnim pozivom posebno će obuhvatiti ugrožene kategorije.

Riječ je o šest projekata zapošljavanja i samozapošljvanja za koje je obezbijeđeno 26 miliona maraka.

Miroslav Vujičić, direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske kaže da će za ovaj projekat u naredne četiri godine Zavod za zapošljavanje Srpske izdvojiti 6, a Svjetska banka 10 miliona maraka godišnje.

Zavod za zapošljavanje na ovaj način podstiče zapošljavanje mladih i pokušava ih kroz ove projetke zadržati na ovim prostorima.

"Posebno su obuhvaćene kategorije koje su ugrožene i kojim je potrebna pomoć, djeca poginulih boracva i demobilisani borci" istakao je Boško Tomić, predsejdnik UO Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Mira Vasić, pomoćnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske rekla je da će za šest projekata u zapošljavanju i samozapošljavanju biti izdvojeno 4.000 za zapošljavanje, 5.000 za sampzapošljavanje i 8.000 maraka za djecu poginulih boraca.

Zavod za zapošljavanje najavio je da će u narednih dvadesetak dana biti raspisan novi poziv za sufinansiranje regresnog doprinosa za poljoprivrednike.