latinica  ћирилица
17/03/2017 |  16:49 ⇒ 17:30 | Autor: RTRS

Derventa: Završena rekonstrukcija SŠC "Mihajlo Pupin" (VIDEO)

Završena je rekonstrukcija i uređenje Srednjoškolskog centra "Mihajlo Pupin" u Derventi. Uređenje su finansirali donatori, resorno ministarstavo i lokalna zajednica. Srednjoškolci su dobili i stomatološku školsku ambulantu.
Derventa: Završena rekonstrukcija SŠC "Mihajlo Pupin" - Foto: RTRS
Derventa: Završena rekonstrukcija SŠC "Mihajlo Pupin"Foto: RTRS

Okončanjem rekonstrukcije SŠC "Mihajlo Pupin" dobio je krovnu konstrukciju, fasadu sa termo izolacijom, novu stolariju i podove te kompletno uređen mokri čvor.

Na taj način stvoreni su dobri uslovi za rad nastavnika i školovanje učenika.

Branislav Vidić, direktor ЈU SŠC "Mihajlo Pupin" Derventa kaže da je ovo jako radostan dan za njihovu školu, koji su, kako kaže, očekivali 25 godina.

"Američka ambasada je uložila oko 800.000 maraka. Ministarstvo finansija i opština Derventa i škola uložili su u 32 učionice oko 100.000 maraka", istakao je Milorad Simić, načelnik opštine Derventa.

U rekonstruisanoj školi otvorena je i stomatološka ambulanta za učenike čiji zadatak je ne samo liječenje već i prevencija zuba. Finansiranje su obezbijedili ministarstvo zdravlja i Dom zdravlja Derventa.

"Direktor Doma zdravlja je prepoznao potrebu za prevencijom odnosno za ranim otkrivanjem bolesti zuba i održavanja oralne higijene i na taj način stomatologe učinio dostupnijim ovoj školskoj populaciji", rekao je Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Zorica Budišić, stomatolog, rekla je da će radno vrijeme ambulante biti od 7 do 14 časova. Ona je istakla da će biti organizovani sistematski pregledi po školama, kao i to da će ambulanta služiti i trudnicama.

U toku je i projekat energetske efikasnosti koji sprovodi Srednja stručna tehnička škola, vrijedan do 500.000 maraka koji finansiraju ministarstva građevinarstva i prosvjete uz pomoć lokalne zajednice.