latinica  ћирилица
18/03/2017 |  11:49 ⇒ 12:57 | Autor: RTRS

Građani Šamca zajednički za ljepši grad (VIDEO)

U Šamcu je počela velika akcija proljetnog čišćenja grada i uređenja zelenih površina u kojoj učestvuju sva javna preduzeća, škole i nevladine organizacije.
Šamac - Foto: RTRS
ŠamacFoto: RTRS

Akcija pod nazivom "Za ljepši Šamac" kojom rukovodi opštinsko Odjeljenje za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove trajaće do 13. aprila.

U susret Danu opštine, 15. aprilu i Vaskrsu, u Šamcu su odlučili da grad dobije što ljepši izgled. Akciji "Za ljepši Šamac" odazvali su se svi radnici javnih preduzeća, osnovci i srednjoškolci, volonteri nevladinih organizacija i brojni građani.

Građani ističu da se nadaju da će ova akcija postati tradicionalna i da će uticati na svijest, naročito mladih, jer je bitno da se grad očuva i da se njeguje svijest građana o ekologiji. Smatraju da će to uticati i na one koji se ponašaju krajnje neodgovorno prema okolini i stopirati javašluk.

Doprinos akciji dala su i sva komunalna i vodoprivredna preduzeća i vatrogasci koji su radili na uređenju određenih gradskih zona, orezivanju drveća i pranju ulica.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević istakao je da će tokom ovih mjesec dana biti organizovano čišćenje svih ulica, pranje ulica, biće postavljene kante za otpatke, a organizovaće se i uređenje međa, pošumljavanje, kao i hortikulturno uređenje grada.

Tokom prvog dana akcije očišćeni su i uređeni svi ulazi u grad, kružni tok, gradski park i trg. Učesnici akcije pozivaju građane da im se u narednim danima pridruže i svojim angažovanjem doprinesu da Šamac ovog proljeća bude što ljepši.