latinica  ћирилица
18/03/2017 |  19:28 ⇒ 20:33 | Autor: RTRS

Pretučena dva Srbina na Kosmetu, uhapšen Albanac

Tridesettrogodišnji muškarac čiji su inicijali P.D. i četrdesetjednogodišnji B.Đ, obojica Srbi, povrijeđeni su u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, kada je na njih nasrnula grupa mladića albanske nacionalnosti, rečeno je Srni u Kosovskoj policijskoj službi.
Kosovska Mitrovica - Foto: Beta
Kosovska MitrovicaFoto: Beta

Direktor Zdravstvenog centra u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović naveo je da su dvojica Srba primljena na hirurško odjeljenje zbog povreda glave. Poslije zbrinjavanja pušteni su na kućno liječenje.

Incident se dogodio oko 18.00 časova u Kolašinskoj ulici u blizini pijace i glavnog Ibarskog mosta.

Uhapšen jedan od napadača

Kosovska policija uhapsila je Ardijana Bećirija /24/ pod sumnjom da je sa više albanskih mladića učestvovao u prebijanju dvojice Srba u blizini mosta u Kolašnskoj ulici u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Šef operative KPS-a za sjever Kosova Željko Bojić izjavio je Srni da je priveden kosovski Albanac čiji su inicijali A.B. i da je u toku opservacija ostalih učesnika u napadu na dvojicu Srba.

- Osumnjičeni A.B. je uhapšen i u toku je njegovo saslušanje. Ostali osumnjičeni se opserviraju i ubrzo će policija krenuti u potjeru, jer ćemo na osnovu video- snimka i svjedočenja očevidaca lako utvrditi njihov identitet - rekao je Bojić.

Izvor: SRNA