latinica  ћирилица
19/03/2017 |  10:16 ⇒ 10:18 | Autor: RTRS

Јokićeva magija i protiv Hjustona (VIDEO)

Ne prestaje magija Nikole Јokića na parketu u NBA ligi, iako je njegov Denver poražen poslije neizvjesne završnice od Hjustona sa 105:109 na svom terenu, ali je i pored toga srpski as do ludila dovodio protivničke igrače.

Odavno je jasno da se centar reprezentacije Srbije igra košarke, i to u najjačoj ligi na svijetu, protiv zvijezda ove igre...

Iako je protiv Hjustona rano ušao u problem sa faulovima, tri je zaradio u prvom poluvremenu, četvrti na samom početku drugog dijela, to ga nije spriječilo da i Rokitse dovodi do očaja. Bilo je u Јokićevom repertoaru i protekle noći driblinga kroz trojicu čuvara, dodavanje iz prve, sjajnih akcije, ali i pogodaka pod faulom.

Upravo je jednim takvim natjerao Klinta Kapelu, koga je dva puta direktno nadigrao, da se uhvati za glavu u nevjerici.

Јer, za Јokića malo ko ima rješenje, pa je i pored problema sa ličnim grešakama gurao Nagetse u neizvjesnoj završnici. Trojkom je smanjio na 100:97, potom i iz reketa nakon ofanzivnog skoka na 106:103 pred posljednji minut, ali je Denver doživio prvi poraz poslije četiri vezane pobjede. I dalje je osmi na Zapadu, na posljednjem mjestu koje vodi u plej-of i čeka ga žestoka borba za doigravanje.

Izvor: Blic