latinica  ћирилица
19/03/2017 |  13:16 | Autor: RTRS

Federer: Zanimaju me samo svjetski tron i grend slem titule

Kao u najboljim danima igra Rodžer Federer. Da mu godine ništa ne mogu pokazuje njegova sjajna igra u Indijan Velsu u kojem je stigao do finala.
Rodžer Federer (Foto: epa/Facundo Arrizabalaga) -
Rodžer Federer (Foto: epa/Facundo Arrizabalaga)

Švajcarac je ove godine jednom već ispisao istoriju osvojivši 18. grend slem titulu. U epskom finalu u Melburnu savladao je Rafaela Nadala. I ne želi da se zaustavi samo na tom trofeju, jer hoće da ih ima što više u kolekciji.

U finalu Indijan Velsa igraće protiv sunarodnika Stana Vavrinke. Ukoliko pokori Indijan Vels biće to njegova 25. titula sa turnira iz serije 1.000.

- Vavrinka je osvojio US Open, dobar je na brzim podlogama. Posljednjih godina smo odigrali dosta gustih mečeva - rekao je Federer, trenutno 10. teniser svijeta.

Iako su svi očekivali da u kalifornijskoj pustinji vide Novaka Đokovića i Endija Mareja u finalu, njih dvojica su ispala u ranoj fazi, a kako sada stvari stoje, Škota sigurno nećemo gledati u Majamiju zbog povrede lakta, dok je Novakovo učešće još pod znakom pitanja, takođe zbog povrede.

- Siguran sam da će se njih dvojica vratiti i da će ponovo osvajati titule - jasan je Federer.

Rodžer je već zabilježio skok za tri mjesta, a ukoliko osvoji i ovu titulu, od sutra će na šesto mjesto. Ipak, ne opterećuje se previše rangom, a sve što želi je da uživa na terenu i da osvaja titule.

- Postojo mogućnost da napadnem broj jedan, ali s obzirom na to da neću puno igrati, onda bih morao da osvojim još jedan grend slem kako bi se to ostvarilo. Volio bih da budem broj jedan ponovo. Ništa osim broja jedan me ne interesuje i zato mi rang nije prioritet. Moja želja je da budem zdrav, uživam i da probam da pobjeđujem - kaže Švajcarac.

Izvor: Blic