latinica  ћирилица
19/03/2017 |  18:03 ⇒ 19:24 | Autor: RTRS

Kotorvarošani šampioni Republike Srpske u malom fudbalu

U finalnoj utakmici Omladinskog prvenstva, takmičenja koje organizuje Fudbalski savez Republike Srpske, Klub malog fudbala "Kotor Varoš" savladao je vršnjake iz Čelinca rezultatom 9:1 i tako se okitio titulom šampiona Srpske.
Kotor Varoš: Klub malog fudbala - Foto: SRNA
Kotor Varoš: Klub malog fudbalaFoto: SRNA

Kotorvarošani su opravdali ulogu favorita i sasvim zasluženo ponijeli epitet najbolje ekipe u kategoriji dječaka do 17 godina.

Za najboljeg igrača finalne utakmice proglašen je Dejan Trifković iz pobjedničke ekipe, koji je u finalu postigao četiri gola, dok je Stefanu Pejakoviću iz kotorvaroškog kluba uručeno priznanje za najboljeg golmana.

- Ubjedljiv trijumf u finalu dovoljno govori o kvalitetu naše ekipe, koja je predanim radom i zalaganjem na treninzima ostvarila zacrtani cilj ove sezone - istakao je Trifković.

Pehar i srebrne medalje drugoplasiranoj ekipi KMF "Čelinac" uručio je predsjednik Upravnog odbora Kluba malog fudbala "Kotor Varoš" Dragan Pejaković, dok je predsjednik Komisije za mali fudbal Fudbalskog saveza Republike Srpske Saša Andrijašević predao pehar i medalje pobjedničkom sastavu.

- Kotor Varoš se pokazao kao odličan organizator finalne utakmice, a naša je obaveza da u budućnosti u što većoj mjeri popularizujemo mali fudbal - rekao je Andrijašević.

Stručni saradnik za omladinski fudbal Fudbalskog saveza Republike Srpske Zoran Vujat uručio je priznanja za službena lica finalne utakmice, koju je pratilo oko 100 gledalaca u sportskoj dvorani u Kotor Varošu.

Organizator završnog turnira Omladinskog prvenstva Republike Srpske bio je Fudbalski savez Republike Srpske, a značajnu podršku pružila je i opština Kotor Varoš.

Na završnom turniru trebalo je da učestvuju i ekipe klubova malog fudbala "Brčko-zdravlje" iz Brčkog i "Ljubić" iz Prnjavora, ali su oni u posljednji čas iz objektivnih razloga odustali od takmičenja.

Izvor: SRNA