latinica  ћирилица
19/03/2017 |  18:12 ⇒ 21:21 | Autor: RTRS

Banjaluka: Promovisana knjiga "Zašto ćutiš Srbijo" (VIDEO)

"Zašto ćutiš Srbijo", naziv je knjige Јugoslava Petrušića i Stevana Đurovića, koja je promovisana u Banjaluci.
Promocija knjige - Foto: RTRS
Promocija knjigeFoto: RTRS

Autori su pokušali da pokažu da su svi događaji i zločini, koji su se dešavali u procesu raspada bivše Јugoslavije, bili nametnuti od strane svjetskih moćnika i interesnih grupa.

Iz dokumenata koji su objavljeni u ovoj knjizi, isključivo stranih obavještajnih službi, jasno je vidljivo da su mnogi podaci o događajima na Kosovu i Metohiji, koji su javno publikovani, u stvari netačni i lažni, kaže jedan od autora, Јugoslav Petrušić.

- Ima na stotine hiljada dokumenata koje će, između ostalog, da prati i CD, gdje će biti rasvijetljeno 200.000 različitih zločinaca, odnosno ljudi koji su vršili oružanu pobunu - kaže Petrušić.

U knjizi je napravljena geneza secesionizma i paravajonog djelovanja na Kosovu i Metohiji, ali slična matrica je primjenjivana i na ostale dijelove bivše Јugoslavije, ističu autori. Dodaju da su ideolozi bile razne interesne grupe, koje, na ovom prostoru, još imaju aktivnosti, zbog čega regionu i dalje prijeti nestabilnost.

- Očigledno je da je na sceni borba prethodne administracije kojoj je, prije svega, na ovim prostorima najviše "kumovao" Soroš i njemu slični i onoga što se dešava sada sa dolaskom novih snaga na prostoru Amerike i novih interesa na ovim prostorima - kaže Đurović.

Autori ističu da je u ovoj knjizi dokumentovana manipulacija u vezi sa ratnim zločinima i da je ona zbog toga važna i za generacije koje dolaze i koje žele da znaju istinu o ratnim dešavanjima. Plan je da knjiga bude i dopunjena i prevedena na tridesetak svjetskih jezika.