latinica  ћирилица
20/03/2017 |  07:53 | Autor: RTRS

Slabija magla ponegdje u kotlinama

U Republici Srpskoj jutros je ponegdje u kotlinama i uz riječne tokove evidentirana slabija mala, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
magla - Foto: TANЈUG
maglaFoto: TANЈUG

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na dionici Gradiška-Čatrnja, od 7.00 do 17.00 časova saobraća se jednom trakom, zbog sanacije kolovoza.

Zbog radova, na magistralnom putu Bijeljina-Ugljevička Obrijež, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom trakom, od 7.00 do 17.00 časova.

Na dionici magistralnog puta Vršani-Bijeljina biće izvođeni radovi na uređenju bankina.

Zbog deminerskih radova, saobraćaj se privremeno obustavlja na regionalnom putu Doboj-Novi Maglaj, u blizini naselja Rječica Donja, svakim danom od 7.00 do 16.00 časova, u intervalima od 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Deminerski radovi izvode se i na regionalnom putu Srebrenica-Skelani, u mjestu Kragljivode. Od 8.00 do 16.00 časova saobraćaj se obustavlja 30, a propušta 10 minuta.

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub povremene su obustave saobraćaja u trajanju od od pet do 15 minuta, i to od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

U toku je izgradnja vijadukta "Mahovljani" na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor, zbog čega je petlja "Mahovljani" zatvorena za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

Zbog izgradnje vijadukta na dionici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice na lokalitetu mahovljanske petlje od 23.00 do 5.00 časova povremeno će biti obustavljan saobraćaj u maksimalnom trajanju do 30 minuta, najviše četiri puta.

Od 7.00 do 19.00 časova izmijenjen je režim saobraćanja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor zbog regulisanja ulaza i izlaza na magistralni put vozila gradilišta, koja su angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prnjavor u mjestu Naseobina Lišnja i Puraći, te lokalitetu Đokin potok.

Zbog izlaska mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor-Stanari, na području Prnjavorske petlje.

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji "Prnjavor" i "Јohovac".

Režim saobraćanja, zbog radova, izmijenjen je i na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo i dionica Ukrina-Gornja Vijaka, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U Federaciji BiH kolovozi su jutros suvi, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim časovima pojačan.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja.

Zbog radova u tunelu "Karaula" na dionici magistralnog puta Olovo-Kladanj, od 8.00 do 17.00 časova saobraća se usporeno, jednom trakom, kao i na magistralnom putu Јablanica-Potoci, gdje se zbog sanacije kolovoza saobraća jednom trakom naizmjenično.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Tokom dana povremeno se saobraća usporeno na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja gdje još traju radovi na području Hrvatske.

Izvor: SRNA