latinica  ћирилица
20/03/2017 |  09:50 ⇒ 10:23 | Autor: RTRS

Preminuo general Dragiša Masal

General-potpukovnik Vojske Republike Srpske u penziji Dragiša Masal preminuo je nakon kratke i teške bolesti na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu u 66. godini.
Dragiša Masal, general-potpukovnik VRS u penziji -
Dragiša Masal, general-potpukovnik VRS u penziji

General Masal rođen je 20. novembra 1951. godine u selu Masali, opština Višegrad.

Završio je Vojnu akademiju Kopnene vojske smijer artiljerija u Beogradu i Zadru, Komandno-štabnu školu taktike Kopnene vojske i Školu nacionalne odbrane u Beogradu.

Obavljao je dužnost načelnika artiljerije Užičkog korpusa, komandanta Trećeg artiljerijskog puka u Vojsci Republike Srpske u Bijeljini, načelnika artiljerije u Organu rodova Glavnog štaba Vojske Republike Srpske u Han Pijesku, načelnika Sektora za organizaciju, mobilizaciju i personalne poslove Generalštaba Vojske Republike Srpske u Bijeljini i Banjaluci.

General Masal službovao je u garnizonima Požarevac, Užice, Vinkovci, Bijeljina, Višegrad, Han Pijesak, Bijeljina i Banjaluka.

Odlikovan je Medaljom za vojne zasluge, Ordenom za vojne zasluge sa srebrnim mačevima, Ordenom rada sa srebrnim vjencem i Ordenom Karađorđeve zvijezde drugog reda.

General Masal preminuo je 18. marta, a biće sahranjen sutra u 14.00 časova na groblju Sarića Osoje u Užicu, saopšteno je iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.

Izvor: SRNA