latinica  ћирилица
20/03/2017 |  11:35 ⇒ 11:59 | Autor: RTRS

Akcija "Praznik" u Sarajevu: Pretresi zbog droge na 34 lokacije, uhapšene 22 osobe

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) provode akciju kodnog naziva "Praznik".

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, zajedno sa policijskim službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), po Naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, na području Kantona Sarajevo danas su izvršili pretrese stambenih, poslovnih i pomoćnih objekata na 34 lokacije.

Tom prilikom lišene su slobode 22 osobe osumnjičene da su u proteklom periodu počinile više krivičnih djela "Organizovanog kriminala" iz člana 342. stav 1. 2. 3. i 4. KZ F BiH, a u vezi sa krivičnim djelom "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i krivičnim djelom "Posjedovanje i omogućavnaje uživanja opojnih droga".

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta veća količina opojnih droga, opreme za proizvodnju i preprodaju opojnih droga, mobilnih telefona, računarske opreme, novca, vatrenog oružja, municije, eksplozivnih naprava, dokumentacije i jedno putničko motorno vozilo.

Nastavlja se rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela i osoba osumnjičenih za izvršenje istih, kao i na pronalasku još deset osumnjičenih lica za kojima se traga, saopšteno je iz MUP-a KS.

Izvor: Kliks