latinica  ћирилица
20/03/2017 |  12:38 | Autor: RTRS

Sirijska vojska povratila kontrolu nad oblastima u Damasku

Snage sirijske vlade povratile su kontrolu nad oblastima Damaska koje su prethodno napali pobunjenici i ekstremisti, prenela je sirijska državna televizija.
Damask / Sirija (Foto: Sputnik/ Iliya Pitalev) -
Damask / Sirija (Foto: Sputnik/ Iliya Pitalev)

U iznenadnom napadu pobunjenika koji su noćas prošli kroz podzemne tunele učestvovali su i sirijski ogranak terorističke organizacije Al Kaida i islamistička grupa Fajlak el Rahman, prenosi Beta.

Sirijska državna televizija prenijela je, pozivajući se na neimenovanog vojnog zvaničnika, da je vojska "preuzela kontrolu nad svim mjestima" u koja su se u nedjelju infiltrirali teroristi.

Pobunjenici su prethodno mjesecima bilježili gubitke pošto je sirijska vlada napredovala širom zemlje, navela je agencija AP.

Oštećena zgrada ruske ambasade

Prethodno je ruski ambasador u Siriji Aleksandar Kinščak izjavio da je jedna od zgrada ruske ambasade u Damasku oštećena u sukobima između sirijskih vladinih i opozicionih snaga, javila je ruska agencija RIA a preneo je Tanjug.

"Imamo zgradu koju povremeno koristimo nedaleko od epicentra sukoba", rekao je Kinščak i dodao da su u sukobima oštećeni prozori na zgradi ambasade, preneo je Rojters.

Izvor: RTS, Beta, Tanjug