latinica  ћирилица
20/03/2017 |  13:32 | Autor: RTRS

Kneževo: Parastos za 45 srpskih boraca poginulih na Vlašiću

Kod spomen-obilježja u Porti Hrama Presvete Bogorodice u Imljanima kod Kneževa danas je služen parastos, prislužene svijeće i položeno cvijeće za 45 borca Vojske Republike Srpske koji su poginuli 20. marta 1995. godine na vlašićkom ratištu.
Parastos - Foto: RTRS
ParastosFoto: RTRS

Predsjednik Boračke organizacije Kneževo Ranko Vučić poručio je da Kneževo i Republika Srpska nikada ne smiju zaboraviti srpske borce koji su dali svoje živote za Srpsku.

"Srpskom narodu je danas potrebno jedinstvo kako bismo sačuvali naše svetinje i Republiku Srpsku za koju su naši saborci dali živote", rekao je Vučić Srni, nakon parastosa.

Vučić je naglasio da boračka populacija u Republici Srpskoj mora imati sva prava u skladu sa Zakonom o pravima boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca.

On je podsjetio da je u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu ukupno poginulo 275 srpskih boraca sa područja opštine Kneževo, i da je 600 ratnih vojnih invalida.

Vučić je rekao da je od 45 boraca VRS koji su poginuli 20. marta 1995. godine na vlašićkom ratištu 20 sa područja mjesne zajednice Imljani.

Parastosu su, osim porodica poginulih boraca, njihovih saboraca i mještana, prisustvovale i delegacije Opštinske boračke organizacije i lokalne vlasti u Kneževu.

Izvor: SRNA