latinica  ћирилица
20/03/2017 |  14:08 ⇒ 15:27 | Autor: RTRS

Okupili se "Orlovi": Meč u Gruziji najvažniji

Reprezentativci Srbije okupili su se u ponedjeljak u Staroj Pazovi pred nastavak takmičenja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.
Slavoljub Muslin (Foto: StarSport) -
Slavoljub Muslin (Foto: StarSport)

Srbije poslije cetiri odigrana kola u D grupi kvalifikacija za Mundijal u Rusiji zauzima drugo mjesto sa osam bodova, dva manje od Irske, dok su Gruzijci peti sa dva osvojena boda.

Utakmica između Gruzije i Srbije igra se u petak od 18 sati na stadionu "Boris Paičadze" u Tbilisiju.

Na prozivci u prostorijama centra Fudbalskog saveza pojavili su se svi igrači, među kojima su i debitanti Mijat Gaćinović i Uroš Đurđević.

Selektor Slavoljub Muslin okupio je igrače za izuzetno važno gostovanje u Gruziji i poručio da je taj duel trenutno najvažniji u kvalifikacijama.

"Utakmica u Gruziji nije najvažnija u ovom kvalifikacionom ciklusu, ali za mene jeste jer je naredna. Idemo po tri boda, ali znamo da neće biti lako. Svaki bod je važan, isti su i protiv "malih" i drugih. Mi smo i u Velsu išli na na pobjedu, ali smo na kraju osvojili bod", rekao je Muslin novinarima u Staroj Pazovi.

Prema njegovim riječima, Gruzijci su u najmanju ruku nepredvidiva reprezentacija.

"Mogu da odigraju vrlo dobro, pa čak i protiv najboljih selekcija Evrope, ali i da podbace protiv slabijih od sebe. Poznajem njihov mentalitet, radio sam sa dosta gruzijskih reprezentativaca u Rusiji", istakao je Muslin uz konstataciju da je zadovoljan formom igrača i da će ostati dosljedan formaciji.

Izvor: B92