latinica  ћирилица
20/03/2017 |  14:20 ⇒ 17:37 | Autor: RTRS

Kasipović i Tegeltija: Za rekonstrukciju i izgradnju objekata sedam miliona KM (VIDEO)

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović i predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH /VSTS/ Milan Tegeltija posjetili su danas u Banjaluci gradilišta na kojima se izvode radovi na izgradnji i rekonstrukciji zgrada Osnovnog i Okružnog suda, za šta će biti utrošeno sedam miliona KM.
Kasipović i Tegeltija u obilasku gradilišta - Foto: SRNA
Kasipović i Tegeltija u obilasku gradilištaFoto: SRNA

Kasipović je istakao da je 15. avgust rok za završetak izgradnje i rekonstrukcije zgrada Osnovnog i Okružnog suda u Banjaluci.

"Završetkom radova ispunićemo jedan od važnih poslova za efikasan rad pravosuđa, a to su tehnički uslovi. Sve ostalo očekujemo od značajnog, kvalitetnog i potpunog angažmana ljudi koji rade u ovom sudovima", rekao je novinarima Kasipović.

On je napomenuo da se u narednom periodu može očekivati rješavanje pitanja uslova rada u pravosudnim ustanovama u Trebinju, Gradišci i Prijedoru.

Tegeltija je ocijenio da je veoma važno što će Banjaluka dobiti reprezentativne pravosudne objekte.

"Sredstva za izgradnju i rekonstrukciju objekata obezbijeđena su iz EU, a posredstvom VSTS-a. Od toga će nešto više od pet miliona KM biti utrošeno za rekontrukciju i izgradnju objekta Osnovnog suda, a nešto više od 1,6 miliona KM za zgradu Osnovnog suda u Banjaluci", rekao je Tegeltija i napomenuo da bi Osnovni sud trebalo da ima novih 3.000 metara kvadratnih.

On kaže da će nakon završetka radova, polovinom avgusta, Banjaluka prvi put dobiti funkcionalne i namjenske pravosudne objekte.