X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
donatorsko
20/03/2017 |  14:33 ⇒ 15:28 | Autor: RTRS | Komentara: 0

Drama u avionu Er Srbije na putu iz Beograda za London

Četvoro putnika aviona "Er Srbije" koji je iz Beograda poletio ka Londonu privedeni su po sletanju na londonski aerodrom "Hitrou".
Er Srbija - Foto: Beta
Er SrbijaFoto: Beta

Za te putnike se pretpostavlja da su britanski državljani pakistanskog porijekla, a privedeni su zbog uznemiravanja putnika i potencijalnog ugrožavanja bezbjednosti.

Članovi posade i putnici, među kojima je bila i novinarka Bete, prvo su osjetili dim cigareta. Tri mlađa muškarca i žena su i posle više upozorenja putnika, nastavili da puše.

Situacija tokom dvočasovnog leta bila je napeta, dolazilo je i do svađe sa putnicima, a privedena putnica je ostale putnike optuživala za rasizam.

Tokom leta četvoro privedenih su non-stop sedali i ustajali, premeštali se sa mesta na mesto, a druga četiri mlađa putnika iz aviona su praktično služila kao obezbeđenje i sprečavali ih da šetaju po avionu.

Јedna od stjuardesa otela je paklu cigareta i upaljač jednom od privedenih, oduzela pasoš i izdala pisano upozorenje, a u jednom trenutku zaprijetila je i da će avion prinudno sletjeti.

Kada je avion konačno sletio u London svi putnici su zamoljeni da ostanu na svojim sjedištima i tada je ušla policija, uhapsila četvoro putnika, a od onih putnika u zadnjim radovima koji su im bili najbliži uzeti su iskazi.

Izvor: BETA, B92